Az Alföld Slow Egyesület „A hónap települése” programjának negyedik települése, Doboz. A cikksorozat 4. részében Békési Lajos, a Dobozi Kisvendéglő és Csárda tulajdonosa válaszolt kérdéseinkre. Az Alföld Slow Egyesület nevében a kérdéseket Szőke Tünde tette fel.

Dobozi Kisvendéglő és Csárda

Alföld Slow Egyesület: Kérem, hogy mutatkozzon be, mondjon néhány szót magáról! Mióta él Dobozon?

Békési Lajos: a Dobozi Kisvendéglő és Csárda tulajdonosa vagyok. Születésem óta Dobozon élek. 17 éves korom óta a Vendéglőben dolgozom.

Békési Lajos

Alföld Slow Egyesület: Kérem, hogy mutassa be röviden a Dobozi Kisvendéglő és Csárdát!

Békési Lajos: A Vendéglőt édesapámtól vettem át 27 évesen. Azóta folyamatosan fejlesztem, bővítem.

2020-ig többnyire szociális étkeztetéssel foglalkoztunk. Tavaly kibővítettük a konyhát és ezzel együtt beindítottuk a csárdát. Étlapunkon főként hagyományos, házias ízekkel találkozhatnak a hozzánk látogató Kedves Vendégek.

A Dobozi Kisvendéglő és Csárda kínálata. Fotó: Békési Lajos

A klasszikus magyar konyha ízvilágát vonultatjuk fel, például cigánypecsenye, babgulyás, brassói aprópecsenye. Házi alapanyagokból dolgozunk, a burgonyát és a vöröshagymát mi termeljük meg és helyi termelőtől vesszük a zöldséget.

Alföld Slow Egyesület: Hol lehet megtalálni a Dobozi Kisvendéglő és Csárdát Dobozon belül?

Békési Lajos: A Dobozi Kisvendéglő és Csárda Dobozon a Kossuth tér 23. szám alatt található.

Míg a nagyok azt mondják, hogy minden út Rómába vezet, mi itt a csárdában csak azt mondjuk, hogy minden út hozzánk vezet. Ugyanis a települést átszelő főútvonal Békéscsaba felől érkezőket pont hozzánk vezeti, de ha a vendég Sarkad vagy Vesztő irányából érkezik, szintén megtalál minket, és megkóstolhatja éttermünk ízletes fogásait.

Alföld Slow Egyesület: Milyen online felületeken érhető el a Dobozi Kisvendéglő és Csárda?

Békési Lajos: Rendelkezünk saját weboldallal, valamint megtalálhatóak vagyunk a Facebook-on is.

Alföld Slow Egyesület: Milyen rendezvényeik, programjaik vannak vírusmentes időszakokban?

Békési Lajos: Főként családi rendezvényeink vannak, ezen belül lakodalmak, születésnapok, ballagások.

Tavalyi évben rendeztük meg az első „Disznótoros Kolbászfesztivált” élő cigányzenekarral és finom disznótoros ételekkel. Családi, baráti összejövetelek számára elvitelre sültes tálakat is készítünk igény szerinti tartalommal.

A Dobozi Kisvendéglő és Csárda kínálata. Fotó: Békési Lajos

Alföld Slow Egyesület: Milyen tervei vannak a jövőre nézve?

Békési Lajos: A „Disznótoros Kolbászfesztivál” évenkénti megrendezése mindenképpen szerepel a jövőbeni terveink között.

Idén tavaszra egy 30 fős étkező teraszt tervezünk megvalósítani.

Alföld Slow Egyesület: Miért ajánlaná a vendégek figyelmébe Dobozt és a Dobozi Kisvendéglő és Csárdát?

Véleményünk szerint ár-érték arányban a Dobozi Kisvendéglő és Csárda a legjobb választás.

Várjuk szeretettel régi és új Vendégeinket, amint a vírushelyzet engedi!

Alföld Slow Egyesület: Köszönöm szépen a beszélgetést, munkájához további sok sikert és jó egészséget kívánunk!

Olvassa el a rovat korábbi cikkeit is!

Beszélgetés Polgármester úrral

Gáborné Fekete Katalin

Orodán Mária