Az Alföld Slow Egyesület 2023. szeptember 4-én tartotta őszi közgyűlését Magyardombegyházon.

Dinyés Ildikó polgármester asszony köszöntötte a résztvevőket, és röviden bemutatta Magyardombegyház jelenlegi helyzetét, és azt, hogy milyen úton jutottak el oda, hogy a faluból Sajtfalu legyen, amely ma egy sikeres projektnek minősül, hiszen a sajtok számos díjat elnyertek az elmúlt években.

Az aktuális témák megbeszélését követően a Közgyűlés 3 békés vármegyei tag felvételéről döntött: Békés Turisztikai és Szolgáltató Kft., Kevermes Nagyközség Önkormányzata és Vésztő Város Önkormányzata csatlakozott egyesületünkhöz, így már 22 békés vármegyei település vagy annak szolgáltatója a tagunk. Szeretettel köszöntjük új tagjainkat!

Békés turisztikai attrakciói közé tartoznak a Dánfoki Üdülőközpont és a Békési Gyógyfürdő, rendezvényei közül a Madzagfalvi Napok, a Békési Kolbász Vigadalom, valamint a Békés-tarhosi Zenei Napok. Számos gasztronómiai, kulturális, ipari és mezőgazdasági, épített és természetes vonzerővel bír.

Kevermes település helyi értékeivel kíván csatlakozni a térség turisztikai attrakcióihoz. A Sina Vendégház, a kevermesi bányatavak és környéke, tanösvényük és helyi értékeik szerepelnek kínálati palettájukon.

Vésztő jelentős kulturális értékkel bír, ide tartozik a Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely  Múzeum, a Metykó Gyula Emlékház, Sinka István egykori lakóháza, a Bagolyvár.

A Mágori Fesztivál keretében megrendezésre kerülő Nemzeti Lovas Színház előadások és Sárréti Birkapörkölt- valamint Hagyományos Ételek főzőversenye és a süteménymustra komplett gasztronómia napként megyei hírre tett szert napjainkra.

A közgyűlés keretében az InnoTime Hungary Kft. munkatársai, Nagy Júlia és Kedves Csaba bemutatták az I-Dest integrált desztinációmenedzsment rendszert.

A fókuszba került a 3. Alföld Slow Konferencia is, amelyet 2023. október 27-én, pénteken tartunk Békéscsabán. A konferencia fő témakörei a helyi termékek, a helyi gazdaságfejlesztés és a fenntartható turizmusfejlesztés lesz. A részletes program és regisztráció hamarosan elérhető lesz a honlapunkon.

A közgyűlés után megtekintettük a Kecskeházat, majd finom ebéddel látott vendégül bennünket a házigazda, Dinyés Ildikó polgármester asszony, amit ezúton is köszönünk.

Fotó: Alföld Slow Egyesület

Kategóriák: Események