Az Alföld Slow Egyesület „A hónap települése” programjának nyolcadik települése Újkígyós. A cikksorozat nyolcadik részében Csatlós Attila, a Smoke71 BBQ Étterem szakácsa válaszolt kérdéseinkre. Az Alföld Slow Egyesület nevében a kérdéseket Szőke Tünde tette fel.

Alföld Slow Egyesület: Kérem, hogy mutatkozzon be, mondjon néhány szót magáról! Mióta él Újkígyóson?

Csatlós Attila: Csatlós Attila vagyok, a barátaimnak Atis. Gyerekkorom óta Újkígyóson élek, mostmár a feleségemmel, családommal. Eredetileg informatikus vagyok, a szakács végzettséget évekkel ezelőtt szereztem meg. Amióta az eszemet tudom, főzni akartam. A barátaim mind rendőrök, tűzoltók és autóversenyzők akartak lenni… de én szakács.

Csatlós Attila (Fotó: Imre György)

Alföld Slow Egyesület: Kérem, hogy mutassa be röviden a Smoke71-et!

Csatlós Attila: Rengeteg olvasás, kutakodás, tervezés után megépítettük saját smoker-ünket. Nekem elhihetik: a benne készült húsok fantasztikusak!!!

Békés megye szívében üzemeltetünk egy családias hangulatú kis éttermet, ahol nemcsak a texasi barbecue-t, hanem nápolyi jellegű pizzákat is megkóstolhatnak.

A vendégeink elmondása alapján nemcsak enni jönnek, hanem feltöltődni is a családdal, barátokkal, hiszen számukra ez a hely a nyugalom szigete.

A Smoke71 kínálata (Fotó: Ecker Gábor)

Alföld Slow Egyesület: Hol lehet megtalálni a Smoke71-et Újkígyóson, és milyen online felületeken érhetőek el?

Csatlós Attila: Az étterem 5661 Újkígyós, Kossuth utca 71. alatt található. A vendégek weboldalunkon is megtalálnak az étteremről, étlapról, ételeinkről egy részletesebb leírást. Természetesen a közösségi média felületén is jelen vagyunk. Nyitva pénteken 16 és 20 óra között, szombat-vasárnap 12 és 20 óra között vagyunk.

Alföld Slow Egyesület: Milyen rendezvényeik, programjaik vannak vírusmentes időszakokban?

Csatlós Attila: Mivel minket elsősorban kisgyerekes családok keresnek fel, ezért a vírusmentes időszakban a családi programok tértek vissza először, például születésnapok, keresztelők. És egyre több alkalommal rendeznek nálunk kisebb esküvőket, baráti és céges bulikat is. Amikor túl leszünk ezen a vírusos időszakon, szeretnénk visszahozni a gyereknapokat, boresteket és a decemberi mikulás napokat a pajta falai közé.

Alföld Slow Egyesület: Milyen terveik vannak a jövőre nézve?

Csatlós Attila: Szeretnénk Békés megye egyik legkedveltebb éttermei közé tartozni. Illetve, tovább színesíteni az étlapunkat, természetesen a kimagasló étel minőséget továbbra is megtartani.

Alföld Slow Egyesület: Miért ajánlaná a vendégek figyelmébe Újkígyóst és a Smoke71-et?

Csatlós Attila: Ahogy szoktam mondani: Újkígyós, Békés megye gasztro fővárosa.  🙂

Alföld Slow Egyesület: Köszönjük szépen a beszélgetést! Munkájához további sok sikert és jó egészséget kívánunk!

Ajánljuk figyelmébe a rovat további cikkeit is:

Polgármester

Pallér Böllér

Kígyósi méz

Ipolyi Arnold Népfőiskola

Művésztanya

MEDO Levendulás Kert

Szent Imre Panzió

VaBene Fagylaltműhely

Kígyóscsili

Napsugár Vendégház