Az Alföld Slow Egyesület (a továbbiakban: Egyesület) a Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi felelősségvállalás kollégiuma által meghirdetett pályázati kiírása, a NEAO-KP-1-2022/8-001358 pályázati azonosítószámú döntés alapján 1.450.000 Ft támogatást nyert az „Összefogással a térség fejlődéséért” támogatási cél megvalósítására.

A megvalósítási időszak 2022. április 1-től 2023. március 31-ig tart. A pályázat eredeti költségvetése, az igényelt támogatási összeg 3.806.500 Ft volt. Az elnyert támogatási összeget figyelembe véve az eredeti pályázati célokból várhatóan az alábbi tevékenységek fognak megvalósulni:

  • az Egyesület értékrendjének, céljainak, tevékenységének ismertebbé tételéhez marketing tevékenység (honlap fenntartás, FB hirdetés, nyomdai technológiával készült kiadvány, video-spot);
  • az Egyesület tagjainak, önkéntes segítőinek képzése a turisztikai szakmai jártasság megszerzése, elmélyítése érdekében;
  • tagjaink részére jó gyakorlatok megismerésének szándékával tanulmányút megszervezése Sopron környékére;
  • ügyvédi közreműködés igénybevétele az Egyesület szabályos működésének, egyéb jogi kérdések tisztázása érdekében;
  • szakmai munka minőségi ellátását elősegítő eszközbeszerzés (külső winchester).

A pályázat által támogatott projekt várható közvetlen eredménye: a tagok, külső érintettek szakmai ismereteinek bővülése, az elkötelezettség növekedése, az Egyesület működésének javulása. Várható közvetett hatás: a térség turisztikai potenciáljának, megtartóerejének javulása.

A pályázati célok megvalósulása a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából történhet meg.

Záróbe