2023. november 10-én Békéscsabán került aláírásra az Alföld Slow Egyesület és a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Vármegyei Igazgatóság jövőbeni közös munkájának kereteit lefektető együttműködési megállapodás. A dokumentumot Szebellédi Zoltán egyesületi elnök és Csibor Márton vármegyei igazgató írta alá.

2023 nyarán került szakmai kapcsolatba az Alföld Slow Egyesület és a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Vármegyei Igazgatósága. A szakmai egyeztetések során a két szervezet megismerte egymás tevékenységét és számos olyan közös cél mutatkozott, melyek elérése érdekében érdemes együtt gondolkodni és cselekedni.

A magyar kultúra népszerűsítése, a hagyományőrzés és az aktív közösségek építése, segítése mellett közös konferenciák, rendezvények és közös projektek megvalósítása is lehetséges részét képezik az elkövetkezendő időszak együttműködésének.

Továbbá az összefogás fontos elemei a Békés vármegyei közművelődési szakemberek részére szervezett tudásmegosztó alkalmak szervezése a „slow mozgalom” és „slow turizmus” kapcsán, illetve a települési értékfeltáró munka és az értékközpontú gondolkodás segítése, támogatása a vármegye településein.

Kategóriák: Események