Az Alföld Slow Egyesület „A hónap települése” programjának ötödik települése, Csorvás. A cikksorozat hetedik részében Fábián Gyöngyi, a csorvási Svédasztalos étterem és Pizzaház üzletvezetője válaszolt kérdéseinkre. Az Alföld Slow Egyesület nevében a kérdéseket Szőke Tünde tette fel.
Alföld Slow Egyesület: Kérem, hogy mutatkozzon be, mondjon néhány szót magáról! Mióta él a településen?
Fábián Gyöngyi: Csorvási lakos vagyok születésem óta. Megtaláltam a számításomat a helyi közösségben, látok lehetőséget ebben a kisvárosban is. Jól érezzük magunkat a családommal. A párom mesterszakács és a gyerekek is segítenek a munkákban: Balázs fiunk is szakácsként gyakorolja a vendéglátás fortélyait.
Alföld Slow Egyesület: Kérem, hogy mutassa be röviden az éttermet!
Fábián Gyöngyi: Családi vállalkozás vagyunk, 1998 óta sütünk-főzünk a vendégeink megelégedésére. Közkedvelt megállóhelye a Debrecen-Szeged között közlekedőknek.
Alföld Slow Egyesület: Hol lehet megtalálni az éttermet Csorváson belül? Milyen online felületen érhető el?
Fábián Gyöngyi: Éttermünk Csorváson található a 47 fő út és Gerendás felé vezető út találkozásában. Kínálatunkat a Facebook-on is meg lehet tekinteni.
Levesek és főételek (fotó: Svédasztalos étterem és Pizzaház)
Alföld Slow Egyesület: Milyen rendezvényeik, programjaik vannak vírusmentes időszakokban?
Fábián Gyöngyi: Családi rendezvények ballagások keresztelők közkedvelt étterme vagyunk. Az év számunkra legnagyobb rendezvénye a csorvási Bucsú.
Desszertek (fotó: Svédasztalos étterem és Pizzaház)
Alföld Slow Egyesület: Milyen tervei vannak a jövőre nézve?
Fábián Gyöngyi: Tovább bővítjük ételválasztékunkat. Ebben a rohanó világban leggyorsabb étkezési lehetőséget kínáljuk vendégeinknek, mivel svédasztalos étterem vagyunk. A vírus utáni időszakban bővítjük választékainkat.
Alföld Slow Egyesület: Köszönjük szépen a beszélgetést! Munkájukhoz további sok sikert és jó egészséget kívánunk!
Ajánljuk figyelmébe a rovat korábbi cikkét!